cauze

cauze

cauzează

Când sângerarea are loc direct după sexul anal, partenerul persoanei a provocat probabil lacrimi mici în căptușeala anusului lor prin frecare sau sex dur. Medicii se referă la aceste reduceri mici ca fisuri anale.

În unele cazuri, sexul anal poate agrava o afecțiune existentă. De exemplu, dacă hemoroizii sunt deja prezenți, un partener poate provoca sângerarea hemoroidului.

Sexul anal poate provoca indirect sângerare. Unele condiții care se pot dezvolta în urma sexului anal și poate provoca sângerare includ:

Alte cauze ale sângerării anale pot include:

 • Utilizarea enema -urilor frecvent
 • Alte STI, cum ar fi negi

Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre alte cauze ale sângerării rectale.

Tratament

Unul dintre primele lucruri pe care le Persoana ar trebui să facă după ce a făcut sex anal este să speli zona bine cu apă caldă și cu săpun. Dacă s -a produs sângerare, o persoană ar trebui să curețe zona cu degetul, îndepărtând orice sânge uscat sau lubrifiant.

Înainte de curățare, persoana ar trebui să -și declanșeze unghiile scurte pentru a preveni ruperea suplimentară. Când curățați zona, persoana ar trebui să aibă grijă să fie blândă.

Dacă durerea însoțește sângerarea, o persoană poate dori să ia în considerare să facă o baie caldă sau să folosească o cremă sau unguent analgezic. Acestea pot ajuta la ameliorarea durerii sau a disconfortului.

Un alt obiectiv al tratamentului ar trebui să fie menținerea funcționării tractului digestiv. O persoană ar trebui să mănânce multă fibră și să bea suficientă apă pentru a -și menține mișcările intestinale. Prevenirea constipației poate ajuta la agravarea fisurilor anale.

Prevenirea

O persoană poate face mai multe schimbări de stil de viață pentru a se pregăti pentru sexul anal. Următoarele sfaturi pot ajuta la prevenirea fisurilor anale:

 • Rămâneți hidratat pentru a ajuta la prevenirea constipației
 • Mâncarea multor fibre pentru a ajuta la oprirea constipației
 • Aplicarea lubrifierii înainte Folosind jucării sau făcând sex anal
 • Evitarea sexului anal dur
 • Luându -l încet în timpul sexului anal
 • folosind jucării sau kituri de pregătire anală

Alte sfaturi de sex sigur

Atunci când face sex anal neprotejat, există riscul ca o persoană să poată transmite un STI partenerului lor. Transmisia poate trece atât de la penis la rect și rect la penis.

O modalitate de a ajuta la prevenirea transmiterii ITS este să folosești prezervative în timpul sexului anal. Un prezervativ poate ajuta la limitarea contactului de la piele la piele și să prevină contactul cu sângele dacă apar fisuri anale.

O persoană ar trebui să înlocuiască un prezervativ dacă se angajează în sex anal și apoi să treacă la sexul vaginal, pentru a preveni răspândirea unei infecții la vaginul partenerului lor. De asemenea, ar trebui să folosească un nou prezervativ atunci când împărtășesc jucării sexuale anal.

Practicarea unei bune igiene și spălarea înainte și după sexul anal este, de asemenea, importantă.

lubrifierea pe bază de apă poate ajuta sexul mai confortabil și nu va degrada prezervativul. Lubrifierea va ajuta, de asemenea, la prevenirea frecării și lacrimilor excesive în anus.

Când să vedeți un medic

ușor sângerare în urma sexului anal poate să nu fie o cauză majoră de îngrijorare. Cu toate acestea, o persoană ar trebui să vorbească cu medicul lor dacă se confruntă cu sângerare rectală dureroasă.

Unii oameni pot întârzia să caute tratament pentru sângerare rectală din cauza jenelor sau a altor preocupări, dar profesioniștii din domeniul sănătății pot ajuta la tratarea oricăror daune pe care organismul a susținut și a ajutat la reducerea durerii unei persoane.

Rezumat

Sexul anal poate provoca direct și indirect sângerare anală. Acest simptom este o întâmplare relativ frecventă și nu este de obicei o cauză de îngrijorare.

În timpul sexului anal, o persoană poate rupe anusul partenerului lor, ceea ce poate provoca sângerare și durere sau disconfort.

Sexul anal poate duce, de asemenea, la o persoană care dezvoltă condiții precum hemoroizi sau un STI care poate provoca sângerare.

Dacă o persoană se confruntă cu sângerare dureroasă în urma sexului anal sau observă simptomele unui STI, ar trebui să -și vadă medicul cât mai curând posibil.

 • gastrointestinal/gastroenterologie
 • Sănătate sexuală/Stds

Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Senna ceaiul este sigur pentru a bea?

Senna este o plantă care provine de la mai multe specii de flori diferite ale plantelor Cassia. Frunzele, florile și fructele plantei Senna au fost folosite la ceai ca laxativ sau stimulant de secole.

Frunzele plantei Senna sunt de asemenea utilizate în unele ceaiuri pentru a ajuta la ameliorarea constipației sau promovarea greutății Pierdere.

Cele mai frecvente plante Cassia Senna utilizate sunt C. acutifolia și C. Angustifolia, care sunt cultivate în Orientul Mijlociu și India.

Fapte rapide despre ceaiul Senna :

 • Senna este disponibilă ca un ceai, un lichid, o pulbere sau tablete.
 • Este considerat ca fiind sigur atunci când este folosit de adulți și copii cu vârsta de peste 2 ani .
 • În timp ce în general, Senna poate interacționa cu anumite medicamente.

Utilizarea ceaiului Senna

Senna este cel mai adesea utilizat ca laxativ, fie pentru a ameliora constipația, fie în unele cazuri, pentru a ajuta la pierderea în greutate. De asemenea, este un ingredient în unele laxative convenționale de vânzare. Cele mai frecvente doze sunt: ​​

 • Copii: 8,5 miligrame (mg) pe zi pentru a provoca o singură mișcare a intestinului
 • Copii peste 12 și adulți: 17,2 mg pe zi, cu Nu mai mult de 34,4 mg în fiecare zi
 • Adulți mai în vârstă: 17 mg pe zi
 • Sarcina postpartum: 28 mg pe zi, împărțită în două doze

Nu este recomandat să folosiți Senna mai mult de 2 săptămâni la un moment dat.

riscuri

Au existat unele rapoarte de caz despre persoanele care suferă de leziuni hepatice, comă sau daune nervoase după Folosind Senna. În aceste cazuri, oamenii foloseau Senna cu mult mai mare decât dozele recomandate și pentru mai multe perioade de timp îndelungate.

Persoanele cu anumite afecțiuni medicale nu ar trebui să folosească Senna, inclusiv:

 • obstrucție intestinală
 • Colită ulcerativă
 • Boala Crohn
 • boli de inimă

De asemenea, oricine are dureri abdominale sau copii sub vârsta de 2 ani nu ar trebui să folosească Senna.

Femeile însărcinate și mamele care alăptează

Senna poate fi sau nu sigură pentru utilizare în timpul sarcinii. Femeile însărcinate cu constipație ar trebui să vorbească cu medicul lor înainte de a utiliza Senna sau orice alt laxativ.

adamour farmacia tei Senna pare să fie în siguranță pentru femeile care alăptează, atunci când sunt utilizate în cantitatea recomandată. Chiar dacă o cantitate mică de plante trece în laptele matern, nu pare să aibă niciun efect asupra scaunului unui copil care alăptează.

efecte secundare

Senna poate provoca unele incomode și Chiar și unele efecte secundare grave.

pot include:

 • diaree
 • Cramping
 • Pierderea lichidului
 • Durere abdominală
 • Tulburări de electroliți
 • Simțiți leșinați

Utilizarea pe termen lung a Senna poate provoca dependență pentru a avea o mișcare a intestinului, Finger Clubbing (de obicei reversibil), sângerare rectală și irosire.

cineva care se confruntă cu oricare dintre aceste efecte secundare ar trebui să vorbească cu medicul lor, mai ales dacă nu pleacă.

este Esențial pentru a bea o mulțime de lichide sau soluții de înlocuire a electrolitului, cum ar fi Gatorade, atunci când luați Senna. Acest lucru este pentru a împiedica o persoană să piardă prea mult lichid sau electroliți, mai ales dacă au diaree.

pentru a face față crampelor sau durerilor abdominale, oamenii pot reduce doza până când disconfortul scade.

Care sunt interacțiunile medicamentoase?

Există mai multe interacțiuni medicamentoase de remarcat. Fiind conștienți de acestea, oamenii se pot asigura că beau ceai Senna în siguranță.

Persoanele care iau următoarele medicamente sau suplimente pe bază de plante ar trebui să evite să ia Senna:

 • Contraceptive: Senna poate interacționa cu forma de estrogen în unele contraceptive, inclusiv inelul vaginal, plasturele sau pastilele. S -ar putea face ca controlul nașterii să fie mai puțin eficient, ceea ce face mai probabil să apară o sarcină accidentală.
 • Digoxin: Senna poate provoca dezechilibre electrolitice în organism, în special la nivelul de potasiu. Potasiu scăzut poate cauza probleme pentru cineva care ia digoxină.
 • Warfarin: Diareea la persoanele care iau warfarină poate crește riscul de sângerare gravă. Deoarece Senna poate provoca diaree, oricine ia warfarină ar trebui să evite utilizarea Senna.
 • Diuretics: Ca și Senna, unele diuretice pot scădea și potasiu și alte niveluri de electroliți. Luarea acestor două medicamente poate determina ca nivelurile de potasiu să scadă la un nivel periculos.
 • Estrogeni: estrogenii în terapii de înlocuire hormonală reacționează la fel ca și pilulele de control al nașterii. Folosirea senna cu terapie de înlocuire a hormonilor poate însemna că estrogenul nu este absorbit sau funcționează. Există unele gânduri că coada de cal ar putea scădea nivelul de potasiu la unii oameni. Luarea Senna cu coada de cai poate scădea prea mult nivelul de potasiu.
 • Licorice: Licorice scade, de asemenea, nivelul de potasiu; Oamenii ar trebui să evite să ia atât licorice, cât și Senna împreună.

Takeaway

Senna este în general bine tolerată și se consideră că este în siguranță pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, are potențialul de a provoca complicații grave la unele persoane cu anumite afecțiuni de sănătate și care iau anumite medicamente.

Cel mai bine este să consultați un medic cu orice întrebări despre luarea Senna.

 • Gastrointestinal / gastroenterologie
 • Nutriție / Dietă
 • Obezitate / Pierdere în greutate / Fitness
 • Medicină complementară / Medicină alternativă

Știri medicale astăzi are orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Anemia cu celule secera este fatală?

oamenii consideră adesea anemia cu celule secera (SCA) ca fiind o afecțiune fatală, dar progresele recente în îngrijire înseamnă că este obișnuit să supraviețuiască la vârsta adultă. Deși SCA scade adesea speranța de viață, perspectivele pentru cei cu această afecțiune se îmbunătățește.

Boala celulelor secera (SCD) este un termen umbrelă pentru un grup de tulburări moștenite care afectează globulele roșii.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) afirmă că SCA este cea mai severă formă de SCD. Comunitatea medicală se poate referi, de asemenea, la SCA ca HBSS.

SCA este asociată cu o schimbare a formei globulelor roșii care le face în formă de secera în loc să semene cu discurile plate. Estimările sugerează că 30.000-200.000 de persoane din Statele Unite au SCA.

Acest articol revizuiește mortalitatea anemiei cu celule secera, speranța de viață și multe altele.

este anemia cu celule secera fatale?

SCA duce adesea la o durată de viață generală mai scurtă pentru persoanele cu afecțiune și poate fi fatală.

Cu toate acestea, în ultimii ani, ratele de supraviețuire SCA s -au îmbunătățit. Potrivit unui studiu din 2019, noile orientări în ceea ce privește îngrijirea în SUA au dus la rate mai mari de supraviețuire, 95% dintre persoanele ajungând la vârsta adultă.

Ca urmare a acestor orientări, medicii au mai multe șanse să analizeze starea de la început, să prescrie antibiotice preventive, să ofere vaccinuri și să utilizeze hidroxyurea pentru tratament.

Cu toate acestea, studiul studiului Autorii notează o asociere între SCA și speranța de viață inferioară. Ei scriu că speranța medie de viață pentru o persoană cu SCA este de 54 de ani comparativ cu 74 de ani pentru controalele potrivite.

De asemenea, observă că persoanele cu SCA au în medie 33 de ani de viață de calitate, comparativ cu 67 de ani pentru persoanele fără afecțiune.

Este întotdeauna fatal?

SCA este asociat cu o speranță de viață redusă, împreună cu un risc crescut de boli comorbide, potențial fatale. Deși aproximativ 95% dintre copii supraviețuiesc până la vârsta adultă, o persoană cu SCA trăiește, în medie, cu aproximativ 22 de ani mai puțin decât o persoană fără afecțiune.

Citește contul unei persoane de a trăi cu SCA.

Ce poate afecta speranța de viață pentru cei cu anemie cu celule secera?

SCA este asociată cu mai multe complicații care pot pune viața în pericol. Acestea includ probleme cu inima, creierul și alte organe vitale. Înțelegerea actuală nu leagă nicio complicație specială la o scădere a speranței de viață.

Cu toate acestea, unele dovezi sugerează că accesul la îngrijiri accesibile poate îmbunătăți rezultatul general al unei persoane. Cu alte cuvinte, oamenii care își pot permite îngrijiri mai bune au mai multe șanse să trăiască mai mult decât cei care nu pot.

învață despre SCA în poporul afro -american.

Ce face ca anemia cu celule secera să fie periculoase?

Hemoglobina anormală, o proteină găsită pe globulele roșii, face ca globulele roșii să fie diferite la persoanele cu SCA. De obicei, aceste celule au o formă rotundă, asemănătoare discului, care le permite să călătorească cu ușurință prin vasele de sânge.

Hemoglobina anormală face ca celulele roșii să se întărească, să devină mai lipicioase și să schimbe forma pentru a semăna cu o seceră. Este mai dificil pentru celulele roșii modificate să călătorească prin vasele de sânge pentru a transporta oxigen și nutrienți în jurul corpului.

În plus, celulele roșii în formă de secera au o durată de viață mai scurtă, ceea ce înseamnă că un Persoana are o deficiență continuă de sânge, ceea ce duce la anemie.

În cele din urmă, SCA poate provoca deteriorarea mai multor sisteme de organe din întregul corp. Acest lucru poate duce la complicații potențial fatale, inclusiv:

 • Probleme pentru ochi
 • infecții
 • Durere și rigiditate articulară
 • Rinichi sau rinichi sau Probleme hepatice
 • Durere cronică
 • Probleme cardiace
 • accident vascular cerebral sau alte leziuni cerebrale
 • Erecții dureroase
 • Anemie severă

Aflați mai multe despre SCA.

Tratamentul pentru anemia cu celule secera

SCA este o afecțiune pe tot parcursul vieții pentru majoritatea oamenilor. Institutul național de inimă, plămâni și sânge sugerează că înlocuirea timpurie a măduvei osoase sau transfuziile de sânge pot vindeca SCA la unele persoane.

Alte tratamente se concentrează pe gestionarea durerii cronice sau reducerea complicațiilor. Opțiunile de tratament includ:

 • Medicamente: Unele medicamente împiedică celulele sanguine să se îmbogățească, în timp ce altele reduc crizele durerii celulelor secera și riscul de infecție. Medicamentele mai noi, cum ar fi hidroxyurea, împiedică mai multe complicații SCA.
 • Transfuzia de sânge: Transfuziile de sânge pot crește numărul de globule roșii sănătoase, reducând riscul de complicații. De asemenea, medicii îi pot recomanda pentru persoanele cu SCA care au avut un accident vascular cerebral pentru a reduce riscul de lovituri ulterioare.
 • Transplantul de sânge și măduvă: Această procedură poate vindeca SCA la unii oameni și are cel mai mare succes la copii. Majoritatea oamenilor sunt fie prea bătrâni pentru tratament, fie nu au un membru al familiei care este un meci genetic strâns. Această procedură prezintă riscuri chiar și atunci când donatorul este o rudă strânsă.

În curând, experții speră să folosească terapia genică pentru a ajuta la tratarea SCA. Acest tip de terapie înlocuiește părți ale ADN -ului unei persoane cu șuvițe sănătoase pentru a promova producerea de globule roșii sănătoase.

Aflați mai multe despre transfuziile de sânge și SCD.

Rezumat

Speranța de viață pentru o persoană cu SCA s -a îmbunătățit în ultimii ani. Acest lucru se datorează screeningului mai bun, tratamentului anterior și medicamentelor noi. Cu o îngrijire adecvată, majoritatea oamenilor trăiesc până la vârsta adultă.

Cu toate acestea, persoanele cu SCA se confruntă în continuare cu speranța de viață redusă și mai multe complicații posibile care pot afecta grav calitatea vieții lor. Tratamente mai noi pot ajuta la îmbunătățirea simptomelor unei persoane și a speranței generale de viață.

 • Sânge/hematologie
 • Boala cu celule secera

Știrile medicale de astăzi au o aprovizionare strictă Orientări și atrage doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații.

About the author